Kivágóné lemond mandátumáról

2009.05.13. 19:20 Módosítva: 2009.05.13. 19:22

Kivágó Iván Györgyné lemond fővárosi képviselői mandátumáról a költségvetés elfogadása után. „Anyaként, feleségként, érző emberként az utóbbi időben személyemet ért aljas, igaztalan, és a valós információkat valótlan színben feltüntető rágalmazásokat ez úton is visszautasítom és bejelentem, hogy a főváros költségvetésének elfogadása utáni napon felelős politikusi kötelezettségemnek eleget téve – lemondok a fővárosi képviselői mandátumomról” – nyilatkozta a szocialista politikus.

Kivágó Iván Györgyné a február óta előzetes letartóztatásban lévő, s a mandátumáról nemrég lemondott Hunvald György helyét vette át a fővárosi közgyűlés MSZP-frakciójában.

Kivágóné a III/II-es csoportfőnökségnél dolgozott a 70-es évektől. A Belügyminisztériumnak ez a részlege foglalkozott kémelhárítással. Rendes állásban volt a szolgálatnál, vagyis nem volt hálózati személy. Nem volt ügynök vagy titkos megbízott, hanem hivatásos BM-tiszt volt. Ettől lehetett kapcsolatban tartótisztként hálózati személyekkel, de ezzel kapcsolatos esetleges munkájáról semmit sem tudni.