Dátumozási hibával védekezik Molnár Gyula

2009.06.05. 17:40 Módosítva: 2009.06.05. 17:52

A XI. kerület polgármestere a testületi ülésen kiosztott levélben reagált a Fidesz ügyészségi feljelentésére, amely szerint öt éve egy lejátszott telekbizniszt szavaztatott meg a testülettel. A szerződések szerint ugyanis az Öböl XI. Kft. tulajdonrésze már közel egy hónapja Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó Eravis Rt. birtokában volt, amikor az ügylet a képviselők elé került. Molnár Gyula azt állítja, hibás dátumozású okiratot adott le a kerület.

A Legfőbb Ügyészség vizsgálatát kezdeményezte egy hete a Fidesz egyik képviselője a Lágymányosi-öböl területének eladásával kapcsolatban. Schneller Domonkos feljelentésében azt állította, hogy Molnár Gyula polgármester egy, már megkötött adásvételt szavaztatott meg az újbudai önkormányzattal.

Schneller szerint a hivatali visszaélés, közokirat-hamisítás és különösen nagyértékre elkövetett csalás gyanúja is megállhat a Kopaszi-gát eladásával kapcsolatban. A Lágymányosi-öböl környéke, a Kopaszi-gát és az ahhoz tartozó belső terület az önkormányzat tulajdonában volt 2004 januárjáig, de az ingatlan fokozatosan átkerült Leisztinger Tamás egyik cégéhez. Az elidegenítési folyamat első lépése 2004 elején történt. Az önkormányzat egy kicsi, 100 ezer forintos üzletrészt adott el az Eravisnak. A feljelentésben az áll, hogy a cégbíróságon már 24 nappal az eladásra jogosító testületi döntés előtt bejegyezték tulajdonjogot.

Molnár a pénteki önkormányzati ülésen kiosztott egy, a jegyző aláírásával is ellátott nyilatkozatot, amelyben azt állítja, hogy a felhatalmazás nélkül nem írt alá szerződést. A polgármester szerint „az okiratok téves dátummal kerültek kiállításra". A nyilatkozat szerint az alapítói határozat, amit Molnár aláírt, 2004. január 26-i keltezésű ugyan, de valójában csak február végén írták alá, miután február 19-én megtörtént a képviselőtestületi szavazás.

Molnár Gyula hülyének nézi az embereket, kommentálta a feljelentésre adott polgármesteri választ Schneller Domonkos. A XI. kerületi képviselő szerint, aki csak egy kicsit is ismeri a cégbíróság működését, az tudja, hogy a polgármester magyarázata hihetelen.