Beállt Budapest az áradás és a lezárások miatt

2009.06.29. 13:38

Beállt a közúti forgalom Budapesten hétfő délután; az összes főbb közlekedési útvonalon dugók alakultak ki, közölte a Fővinform. A belváros főbb útvonalain, a Váci, az Andrássy, a Kerepesi és a Rákóczi úton, valamint kiskörút és a nagykörúton, valamint a Hungária körúton is áll a forgalom, és nagyon lassú a haladás az autópályákról bevezető útszakaszokon is, mondta Zdroba Gyula ügyeletes.

"Az egész város egy nagy dugó" - közölte, hozzátéve: a Duna áradása miatti rakpartlezárások, valamint az V. kerületi Kecskeméti utca lezárása miatt alakultak ki a torlódások, bár a hétfői napon egyébként is a szokásosnál nagyobb szokott lenni a forgalom.

Arról Zdroba Gyula nem tudott információval szolgálni, hogy mikorra mérséklődhet a dugó a fővárosban. Mint mondta: már nincs olyan, hogy délelőtti és délutáni csúcsforgalom, szinte állandó lett a dugó.

Erős János, a BKV fődiszpécsere arról tájékoztatott, hogy a 8-as, a 15-ös, a 83-as trolipótló, valamint a 86-os buszok a dugó miatt mintegy negyedórát késnek.