Apró bogarak lepték el Ferihegyet

2009.07.17. 11:20 Módosítva: 2009.07.17. 11:37

Egy ismeretlen, kis méretű bogárfaj rajzik a repülőtér termináljain, jelentette be a Budapest Airport szóvivője. A csótányinváziót viszont cáfolták.

Apró bogarak rajzottak ki a Ferihegyi repülőtér mindhárom terminálján, a jelenség ellen az üzemeltető Budapest Airport nem sokat tehet, közölte Hardy Mihály, a BA szóvivője pénteken.

Hardy szerint a rovarok, amelyeket megnevezni nem tudott, minden évben a nagyon meleg napokban rajzanak ki és jelennek meg a terminálokon. A jelenség ellen hatékonyan nem tudnak védekezni, mert ennek egyetlen módja, ha lezárják az egész terminált és rovarirtó gázokkal pusztítják el őket. Erre azonban a folyamatos üzem mellett nincs lehetőség, közölte a szóvivő.

bogaras

Az MTI-hez pénteken egy magát megnevezni nem kívánó reptéri dolgozó levelet juttatott el, amelyben azt írja: a 2-es terminálon zajló építkezések miatt ellepték a csótányok a 2A és 2B terminált.

Hardy Mihály cáfolta, hogy csótányok lepték volna el Ferihegyet, illetve azt is, hogy a 2-es terminálnál zajló építkezések miatt jelentek volna meg.