Helikopterleszálló a Belvárosban

2009.08.31. 06:33
A Magyar Nemzeti Bank szomszédságában épülő luxusszállóda leszállóját a tulajdonos szerint legfeljebb párszor használnák egy évben.

Helikopterleszálló is épült a Belváros központjában hamarosan átadandó luxusszálloda, a Hotel President tetején, írja hétfői számában a Magyar Nemzet. A lap szerint a leszállópálya biztonsági aggályokat vet fel, hiszen a Magyar Nemzeti Bank és az amerikai nagykövetség is a szálloda közvetlen közelében van.

D  ZA20090831007

Ráadásul a Parlament közelsége miatt az V. kerület egészére berepülési tilalom van, ami alól csak életmentési vagy nemzetbiztonsági okokból adható felmentés.

A szálloda tulajdonosa, a szocialista támogatással megválaszott független belvárosi képviselő, Gerendás József szerint ugyanakkor ő maga sem számolt évi három-négy berepülésnél többel. A helikpoterleszállót szerinte védett személyek, külföldi államfők használhatják majd, hiszen a Hotel President az egyetlen az országban, melynek elnöki lakosztálya golyóálló, azaz a NATO kiemelt biztonsági követelményeinek is megfelelő.