Horváth Csaba nyerte a BKV felügyeletét

MTI/Index
2009.09.03. 16:55
Demszky így döntött, a politikus viszont korábban azt mondta, csak akkor vállalja, ha a koalíció kéri fel.

Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes látja el csütörtöktől a BKV felügyeletével összefüggő feladatokat, amelyekről Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes hétfőn mondott le, nyilatkozta Demszky Gábor. Horváth Csaba egyelőre megszólalni sem tud.

Megpróbáltuk elérni Horváth Csabát, akinek sajtószóvivője közölte, hogy a főpolgármester-helyettes BKV-ügyekben még nem nyilatkozatképes. Az Index úgy tudja, hogy Demszky egyszemélyes döntése kínos helyzetbe hozhatta Horváth Csabát, aki korábban azt nyilatkozta, hogy akkor vállalja el a feladatot, ha a koalíciós egyeztető tanács így dönt. A koalíciós egyeztető tanács azonban nem döntött így.

A főpolgármester elmondta, hogy a jogszabályban hozzátelepített feladatokat munkahelyi vezetőként egy úgynevezett "500-as hivatali intézkedésben" átruházta a szocialista politikusra, mivel ez a fontos kérdéskör nem maradhat főpolgármester-helyettesi felügyelet nélkül. Közölte, hogy döntése nem érinti az MSZP-SZDSZ koalíciós szerződést, mert e szerint is a szocialistáknál van ez a feladat.

Demszky Gábor hangsúlyozta: nyitott lenne arra is, ha a szocialisták egy újabb főpolgármester-helyettesnek kívánnák ezt a feladatot átadni. Megjegyezte, hogy további tárgyalások függvénye, hogy a jelenleg Hagyó Miklósnál lévő közlekedési, beruházási feladatok felügyelete miként alakul.

Demszky döntését a fővárosi MSZP nem valószínű, hogy lenyeli. A koalíciós egyeztető tanács szerdai ülése után Steiner Pál, a szocialista frakció vezetője megjegyezte: nem tartja elképzelhetőnek azt, hogy Horváth Csaba vagy más MSZP főpolgármester-helyettes vegye át a BKV felügyeletét.