BKV: 19,2 millió a fénymásolók felmérésére

2009.09.07. 06:24 Módosítva: 2009.09.07. 12:18

Bruttó 19,2 millió forintot költött el 2007-ben a BKV a saját fénymásoló-állományának teljes felmérésére; a tanulmány készítő céget a cégbíróság idén tavasszal törölte a nyilvántartásából, írja a Magyar Nemzet.

A napilap szerint a vizsgálatot a társaság vezérigazgatósága rendelte meg; a vállalat fénymásoló-állományának teljes körű felmérésével az Optimismo Kft.-t bízták meg.

A lap ír egy 35 millió forintos szerződésről is, amelyet még Antal Attila korábbi vezérigazgató kötött egy tanácsadó céggel. A társaságnak arról kellett tanulmányt írnia, hogy a közlekedési vállalat miként tudja érvényesíteni érdekeit a kormányzatnál, hogyan tud javítani a megítélésén. A lap szerint az összegből valamivel több mint 7 millió forintot fizetett ki a BKV.

Ez utóbbi szerződéssel kapcsolatban a közlekedési társaság kommunikációs igazgatója a lapnak arra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni, hogy a szerződésről a hét végére ad le egy értékelést Kocsis István vezérigazgató a felügyelőbizottságnak, és csak utána tudnak tájékoztatást adni.

A Blikk arról számolt be, hogy a Kornusz Kft. 50 millió forintért adott kommunikációs tanácsokat a BKV munkatársainak.