Előzetesben a korrupt parkolóőr

2009.09.24. 17:24

A Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtöki döntése szerint harminc napra, október 24-ig előzetes letartóztatásba került a hétfőn lebukott budapesti parkolóőr, akit vesztegetéssel gyanúsítanak. A döntés ellen a gyanúsított és védője, illetve az ügyész is fellebbezett, így az nem jogerős.

A Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulás első korrupt alkalmazottját hétfőn fogták el a nyomozók a XIII. kerületi Kresz Géza utca és Csanády utca kereszteződésében, ahol éppen pénzt vett át egy autóstól.

Az őr autójában, egy "mikuláscsomagban" 30 ezer forintot találtak, ez az aznapi bevétele volt. A férfit egyelőre hatrendbeli vesztegetéssel gyanúsítják, de nem kizárt, hogy újabb tanúkat találnak, akik felfedik a vesztegetéseket. A biztonsági őr és társai évek óta dolgozhatnak zsebre: a XIII. kerületi boltosoktól, üzlettulajdonosoktól szedtek alkalmanként 500-1000 forintot azért, hogy a parkolóórába ne kelljen pénzt dobniuk, ám a büntetést is megússzák.

A rendőrök szerdán délután újabb három saját zsebre dolgozó parkolóőrt fogtak el Budapesten. Azóta már kihallgatták őket, és vesztegetés miatt eljárást indítottak ellenük is.