Tüntetések zilálják szét a közlekedést hétvégén

2009.10.09. 17:56 Módosítva: 2009.10.09. 17:58

Két nagy rendezvény miatt forgalomkorlátozás lesz a fővárosban a hétvégén. Szombaton a Kossuth téren 11 órától a Fidesz szervezésében tiltakoznak az önkormányzatok a költségvetés ellen. A rendőrség emiatt úgy döntött, hogy pénteken 18 órától szombaton 14 óráig tilos megállni a Kossuth téren a Vértanúk tere és a Szalay utca között, valamint az Alkotmány utca mindkét oldalán a Kossuth tér és a Honvéd utca között.

Szombaton 10 és14 óra között a 70-es és 78-as trolibuszok nem mennek be a Kossuth térre, hanem a Kozma Ferenc utcánál megfordulnak. A 2-es villamos úgynevezett északi ága pedig csak a Havas utca és a Kossuth téri metrómegálló között közlekedik. A rendezvény érinti a 115-ös autóbusz útvonalát is, itt azonban megállót nem hagynak ki a járatok.

Vasárnap a magyarországi cigány kisebbség kirekesztése ellen tiltakozó menete a Hősök teréről vonul át a Sándor-palotához, ahol át szeretnék adni Sólyom László köztársasági elnöknek petíciójukat.

A rendezvény biztosítása miatt tilos megállni szombaton 20 órától vasárnap 18 óráig a Felvonulási téren a Hősök tere és a Műcsarnok között, az Andrássy út páros oldali szervizútján a Dózsa György út és a Rippl-Rónai utca között, az Andrássy út páros oldalán az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között, a Magyar Tudományos Akadémia külső parkolójában, a Hunyadi János úton a Clark Ádám tértől felfelé 40 méter hosszon, valamint a Dísz téren.