Itt a Margit híd építési ütemterve

2009.10.12. 09:35 Módosítva: 2009.10.12. 09:45
Legtovább a közműépítés és a korrózióvédelem tart, a szerkezetépítés fázisaihoz 1-2 hónap kell.

Némi csúszással, de megkaptuk a főpolgármesteri hivataltól a Margit híd felújításának következő dokumentumát, az általános ütemtervet. A végleges, dátumokkal ellátott ütemterv később készül el.

Az ütemterv szerint szerkezetépítési munkák zöme 1-2 hónapot vesz igénybe külön-külön, az építészeti munkák pedig átlagosan 4-5 hónapig tartanak. A leghosszabban a közműépítés és a korrózióvédelem tart.

Mint arról korábban beszámoltunk, a hivataltól elkértük a kivitelezői szerződésben nevesített, eredetileg mellékletként csatolt építési és pénzügyi ütemtervet is, mivel azon alapul a teljesítés. Akkor azt mondták, hogy az ütemtervet jelenleg módosítják.

A felvetésre, hogy miért kell már most módosítani azt az építési és pénzügyi ütemtervet, azt a választ kaptuk, hogy a kivitelezői pályázatra beérkezett ajánlatok felbontásakor kiderült: többletforrásra van szükség, ezért a kivitelező kiválasztását egy hónappal elhalasztotta a fővárosi önkormányzat. A vállalkozói szerződés pedig előírja az építési és pénzügy ütemterv aktualizálását.

Az Index korábban kezdeményezte, hogy közzéteszi az összes felújításhoz tartozó dokumentumot. Tiba Zsolt, Budapest Főváros Önkormányzatának főjegyzője közölte, hogy a főváros biztosítja az Index számára a Margit híd felújításával kapcsolatos összes szerződést, teljesítési igazolást, aminek közlése nem ütközik személyiségi jogokba, és amit a főváros önkormányzat megkap.

A főpolgármesteri hivatal ígérete szerint havonta kapunk egy előrehaladási jelentést, és a negyedévenkénti elszámoláshoz szükséges teljesítési igazolásokat.