Drága villa épült Lakos Imre telkén

2009.10.20. 10:12

Mi köze van hozzá? - kérdezett vissza Lakos Imre, amikor a Helyi Téma arról kérdezte, az ő tulajdona-e a főváros XI. kerületének egyik újonnan nyitott utcájában található, új építésű villa.

A Helyi Téma felvétele
A Helyi Téma felvétele

Az SZDSZ országgyűlési és fővárosi képviselője hetekkel ezelőtt úgy nyilatkozott, azért bérel egy luxus BMW-t, mert nincs pénze egy ilyen kocsira. Akkor havi 500 ezerre becsülték a bérleti díjat, s a képviselő egymillió körüli jövedelmet vallott be vagyonnyilatkozatában. No meg egy körülbelül kétmilliós karórát.

A telefonbeszélgetés során Lakos elismerte, hogy a telek az övé, és ez szerepel is a vagyonnyilatkozatában, azt azonban tagadta, hogy teljes egészében az övé lenne a felépítmény. Ezzel szemben a földhivatali nyilvántartás szerint 1/1 arányban Lakos Imre a tulajdonosa az ingatlannak.

Arra a felvetésre, hogy furcsa, hogy a Blikknek az elmúlt hetekben úgy nyilatkozott: azért bérli a BMW-jét, mert nincs pénze egy ilyen drága autóra, viszont közben felépült a villa, Lakos így nyilatkozott:

Lehet, hogy azért nincs pénzem, mert épül egy ház... Egyébként a kettőnek semmi köze egymáshoz. Negyven év munkaviszonnyal a hátam mögött, 56 évesen, építkezek, élek, eladok, veszek, táplálkozom, alszom. Ha ez mind érdekli önt, akkor erről tudok beszámolni.