Szavazzon a Margit hídi bakdaru nevére

2009.12.30. 15:49

Pályázatot írtak ki a december közepén a Margit híd felújításánál felállított két bakdaru nevére december 17-én. A nevekre 254 javaslat érkezett, itt a tízes lista.

A névadók nagyobb része valamelyik népszerű rajzfilm párosa után nevezné el a bakdarukat. Sokan javasolták Lolka és Bolka nevét a lengyel rajzfilmből. Körülbelül ugyanennyien Bob és Bobek, a két baknyúl nevét ajánlották a csehszlovák rajzfilmsorozatból

Feltűnt még Moha és Páfrány, a másik két csehszlovák rajzfilmhős, valamint Frédi és Béni, akik végül viszont nem jutottak be kiválasztottak közé.

Mivel időközben kiderült, hogy politikusról sem lehet elnevezni a szerkezeteket, így nem lesz Hagyó és Hunvald vagy Demszky és Tarlós nevű bakdarunk sem. Magyar hidak névadásával kapcsolatban azonban úgy tűnik, Chuck Norrist nem lehet megúszni, de lehet szavazni Toldira és Kinizsire is.

Mi legyen a daruk neve?

Szintén történelmi személy volt Boleszláv és Ottokár. Az első lengyel király, az utóbbi cseh király volt, mindketten Margit kezére pályáztak, de nem értek sikert. Ottokárnak volt szerencséje találkozni Margittal, így a szigethez közelebbi legyen Ottokár.

A szavazáson kiválasztott legjobb névpár ajánlója január 5-én nyer egy karton (6 darab) Hungária Grande Cuvée pezsgőt, egy tiszteletbeli darukezelői oklevelet, egy velejáró kobakot (munkavédelmi sisakot), és a cég munkatársának kíséretében bejárhatja a munkaterületet, eljuthat oda, ahova mások be se látnak. (Ha a győztes névpárt többen javasolták, sorsolás lesz.)