Horváth: Érjék be 13 százalékkal a BKV-sok!

2010.01.11. 13:27 Módosítva: 2010.01.11. 14:39

Elégedjenek meg a BKV-alkalmazottak a nekik megajánlott 13 százalékos béremeléssel, mert 2010 nem az az év a gazdasági helyzet miatt, amikor ennél nagyobb fizetésemelést végre lehetne hajtani - mondta Horváth Csaba kormánybiztos.

A szocialista politikus megjegyezte: egy buszsofőr bruttó 250 ezer forintot keres havonta, ennél nem keres többet egy pedagógus vagy egy osztályvezető főorvos sem. Kiemelte, hogy a béren kívüli juttatásokkal éves szinten további évi nettó 500 ezer forintnyi összeget ajánlottak a BKV-alkalmazottaknak.

Mint mondta, a kormány a fejlesztésekre adott 22,5 milliárd forintot a BKV-nak, ezt az összeget a főváros további 5 milliárddal megtoldotta. Ez azonban nem költhető fizetésemelésekre, csakis a fővárosi közösségi közlekedés színvonalának emelésére. Horváth Csaba megemlítette, hogy a BKV 42 százaléknyi alkalmazottat képviselő szakszervezeteivel sikerült megállapodni, míg az 58 százalékot képviselővel nem.

A sztrájk lemondására és a tárgyalások folytatására kérte a szakszervezeteket a Főpolgármesteri Kabinet is. A tárgyalások délután folytatódnak, de a sztrájk egyre elkerülhetetlenebbnek látszik.