Semmit nem ér a mikuláscsomag

2010.01.18. 11:52

Bizonytalan értesítési módnak tartja a mikuláscsomagot, ezért a fővárosi parkolási rendelet módosítását javasolja az ombudsman.

Az országgyűlési biztos szerint a mikuláscsomagot a szél elfújhatja, az eső eláztathatja, bárki eltávolíthatja, ezért azt javasolja: a fizetésre megszabott idő akkor kezdődjön, amikor a megbírságolt autós bizonyíthatóan tudomást szerzett a büntetéséről. Az ombudsmanhoz több panasz is érkezett. A mikuláscsomaggal az ombudsman szerint nem bizonyítható, hogy az autós tudomást szerzett a pótdíjfizetési kötelezettségéről, és amire postán megkapja a fizetési felszólítást, a pénzbüntetése megháromszorozódik.

Az egyik esetben egy nagykövet megváltotta parkolójegyét, és azt - mivel nem volt mikuláscsomag az autóján - távoztában eldobta. Később a Centrum Parkoló Rendszer Kft.-től fizetési felszólítást kapott, a pótdíjat át is utalta.  Szabó Máté visszásnak nevezte az eljárást, és véleményéről értesítette a Centrum Parkoló Rendszer Kft.-t. A cég mindössze annyit válaszolt, hogy az ügyet lezárta és a pótdíj összegét visszaküldi a nagykövetnek.