Gyanúsítottként hallgatják ki Antal Attilát

2010.01.26. 09:00 Módosítva: 2010.01.26. 15:01

Kedd reggel újra megszállták a rendőrök a BKV Akácfa utcai székházát. Antal Attilát, a BKV előző vezérigazgatóját pedig gyanúsítottként hallgatják ki.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette értesülésünket, hogy rendőrök vonultak a BKV Akácfa utcai székházába. Információink szerint házkutatást tartanak az irodákban. Arról egyelőre nem kaptunk hivatalos felvilágosítást, hogy ezúttal mit keresnek. Ezzel párhuzamosan gyanúsítottként hallgatják ki a BKV előző vezérigazgatóját, akinek működése idején több gyanús szerződést kötött a cég.

Egy helyszínen tartózkodó BKV-s forrásunk azt hallotta a rendőröktől, hogy ma talán újabb BKV-s vezetőt vesznek őrizetbe. A nyomozók az összes Antal Attila és Balogh Zsolt (a korábbi vezérigazgató és megbízott vezérigazgató) által aláírt szerződést begyűjtik. A székházból szinte senkit sem engednek ki, aki kimehet, azt alaposan átkutatják. Egy iskoláskorú gyerek hátizsákját hosszasan vizsgálták a helyszíni tudósítónk szerint.

A rendőrség gyanúsítottként hallgatja ki Antal Attilát, a BKV volt vezérigazgatóját, a hírt Tóth Gábor, Budapest rendőr-főkapitánya is megerősítette.

Fotó: Barakonyi Szabolcs
Fotó: Barakonyi Szabolcs

A rendőrség tavaly április óta nyomoz a BKV ügyeivel kapcsolatban. Három ügycsoport különíthető el a BKV-val kapcsolatos nyomozásban: több mint 800 volt BKV-s végkielégítését vizsgálják, 70 cég érintett a tanácsadói és kommunikációs szerződések vizsgálatában, valamint a decemberben kirobbant vesztegetési ügynek is lehetnek BKV-s szálai (legutóbb akkor tartottak házkutatást a BKV-nál).

A végkielégítések ügyében a rendőrök január elején vették őrizetbe a BKV majdnem 100 milliós végkielégítéssel távozó volt humánpolitikai igazgatónőjét. Különösen nagy kárt okozó csalás miatt indult ellene eljárás, a számláiról több mint 54 millió forintot zároltak biztosítékul. Az igazgatónőt egyébként a gazdagréti lakótelepen lévő lakásából vitték el a rendőrök. A lakásban házkutatást is tartottak, számítógépet, iratokat foglaltak le.

IV0C7014

Pár napra rá Regőczi Miklóst és Bolla Tibort, a BKV egykori és jelenlegi vezérigazgató-helyettesét hallgatta ki a rendőrség Horváth Éva, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes volt szóvivőjének foglakoztatása miatt. A következő napon pedig Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezetőt. Mindhármójukat hűtlen kezeléssel gyanúsítják.