ATV: Hagyó ellen vallottak a volt BKV-vezetők

2010.01.30. 18:57 Módosítva: 2010.01.31. 14:09

Terhelő vallomást tett Hagyó Miklósra két korábbi BKV-vezér, Antal Attila és Balogh Zsolt az atv.hu értesülései szerint. Antalt a héten vették őrizetbe, de Baloghot eddig csak tanúként hallgatták ki. A Hagyó elleni vizsgálatról egész héten pletykáltak, az MSZP vezetői a hétvégén tárgyaltak vele, hétfőre összehívták a fővárosi elnökség rendkívüli ülését.

Antal Attila korábbi BKV vezérigazgató és Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgató is terhelő vallomást tett Hagyó Miklós (MSZP) volt főpolgármester-helyettesre - értesült az atv.hu rendőrséghez közeli forrásokból. A hírt a rendőrség megkeresésünkre nem erősítette meg.

Az atv.hu úgy tudja, hogy hétfőtől már az ügyészség folytatja a történtek felgöngyölítését, amit az indokol, hogy az ügynek komoly politikai szála van. "A nyomozást mi folytatjuk, és mi is fogjuk" - válaszolta megkeresésünkre Tafferner Éva, a Budapesti Rend-főkapitányság szóvivője. Bővebben nem kívánt nyilatkozni, így arról sem beszélt, hogy valóban vallomást tettek-e Hagyóra.

Fazekas Géza, a politikusokat is érintő ügyekben eljáró Központi Nyomozóügyészség szóvivője is csak annyit mondot, hogy az ügyben jelenleg a BRFK folytatja a vizsgálatot.

Antal Attilát milliós végkielégítésekkel és a fiktív tanácsadói szerződésekkel is kapcsolatba hozták, a héten őrizetbe is vették. Balogh Zsolt, aki Antal távozása után megbízott vezérigazgató volt, eddig elkerülte a gyanúsítást, őt a rendőrség tanúként hallgatta ki. Az ügyeket ismerő forrásaink szerint elképzelhető, hogy Balogh vádalkut kötött.

Arról, hogy Hagyó ellen is vizsgálat indulhat a BKV ügyeiben, a városházán napok óta pletykálnak. A párt vezetése már vasárnap leült Hagyó Miklóssal megtárgyalni a kialakult helyzetet. Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke megbeszélés részleteiről ugyanakkor nem kívánt nyilatkozni. Bejelentette, hogy hétfő reggelre összehívta párt fővárosi elnökségének rendkívüli ülését.

Az atv.hu információi szerint Demszky Gábor főpolgármester már a héten értesült arról, hogy a korábbi BKV-vezérigazgató terhelő vallomást tesz Hagyó Miklósra, ezért is nyilatkozta a sajtónak, hogy ő korábban figyelmeztette Hagyót arra, hogy amit tesz, az nem helyes.

Akit igaztalanul vádolnak, megvédjük, akiről pedig kiderül, hogy hibát vétett, nem védjük meg, és ez általánosságban igaz, kommentálta az ügyet Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje vasárnap újságíróknak Budapesten a párt Nyugdíjas szolidaritás című rendezvénye előtt.