Titkárnő írta alá Horváth Csaba vagyonnyilatkozatát

2010.02.03. 13:30

A titkárnője javította ki Horváth Csaba elrontott fővárosi vagyonnyilatkozatát, és ő is írta alá helyette. Az aláírásnak tanúja volt a fővárosi vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottság egyik munkatársa is. A bizottság elnöke szerint ez jogilag aggályos és új vagyonnyilatkozatot kért.

Többek között az Index vette észre kedden, hogy Horváth Csaba volt főpolgármester-helyettes vagyonnyilatkozatából - a tavalyival összehasonlítva - eltűnt 101 millió forint. Horváth Csaba az újságírók firtatására elmondta, hogy a bevallást valóban elrontotta, de javítani fogja.

Szikora Linda, a fővárosi vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottság fideszes elnöke közölte, hogy ezt követően meg is történt a javítás, csakhogy azt nem Horváth Csaba tette meg. A volt szocialista főpolgármester-helyettes a titkárnőjét küldte el a bizottság irodájába, ahol a titkárnő javította, és aláírta vélhetően Horváth Csabaként a vagyonnyilatkozatot.

Szikora Linda szerint a javítás ilyen módja jogilag meglehetősen aggályos. A bizottsági elnök új vagyonnyilatkozatot kért Horváth Csabától, aki viszont közölte vele, hogy szerinte ez az irat rendben van, és jó így.

Horváth Csabát kerestük, visszahívást ígért.