Demszky megtöri a csendet

2010.02.08. 07:27 Módosítva: 2010.02.08. 08:36

Hétfőn megtöri eddig hallgatását Demszky Gábor főpolgármester, akinek legfőbb bizalmasát, Mesterházy Ernőt a napokban vette őrizetbe a rendőrség a BKV-s ügyek kapcsán, írja a Magyar Nemzet. A témában sajtótájékoztatót tartanak délután 3-tól, rajta kívül ott lesz még Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes és Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója.

A múlt héten derült ki, hogy Mesterházynak teljes körű felhatalmazása volt, hogy Demszky helyett eljárjon politikai döntések meghozatalában, előkészítésében. A főpolgármestert a lap nem érte el, de Bőhm András SZDSZ-es politikus azt mondta, hogy már évekkel ezelőtt tiltakozott amiatt, hogy egy felelősség, beosztás, státus nélküli szürke háttérember, mint Mesterházy Ernő ekkora hatalmat kapjon.

Élő Norberté lehet Hagyó helye

A Népszava arról számolt be, hogy Hagyó Miklós helyére Élő Norbert XII. kerületi önkormányzati képviselő kerülhet be a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójába.

A napilap információi szerint erről a budapesti párttanács rendkívüli ülésén dönthetnek a hét elején.

A budapesti területi listán Hagyó Miklós által korábban elfoglalt 3. helyet automatikusan az utána következő Horváth Csaba foglalja el, az övét Molnár Zsolt budapesti ügyvezető alelnök, majd Steiner Pál fővárosi frakcióvezető következik és így tovább. A lista végén megüresedő hely egy "póttagé" lesz - áll a cikkben.