Székely Gábor nem sokra emlékszik

2010.02.10. 16:37

A felügyelőbizottság megtette, amit meg kellett tennie a botrányos ügyekkel kapcsolatban, a törvényi keretek nem nyújtottak több lehetőséget, mondta Székely Gábor, a BKV felügyelőbizottságának volt elnöke a Fővárosi Közgyűlés BKV-ügyeket vizsgáló bizottságának szerdai ülésén. Azt állította, hogy ha hoztak egy határozatot, amit a vezetőség nem hajtott végre, még abban is korlátozva voltak, hogy ezt végrehajtathassák.

Több kérdésre válaszolta azt, hogy nem emlékszik vagy nem tudja pontosan, nézzék meg felügyelőbizottsági ülések jegyzőkönyveit, amelyekben szó szerint rögzítették az elhangzottakat, azokban megtalálják a választ. Nem tudott például válaszolni arra, hogy Szalainé Szilágyi Eleonóra ellen mikor indult vizsgálat. Székely tavaly év végéig töltötte be pozícióját a felügyelőbizottságban.

Az elhangzott válaszokat a bizottság MDF-es és fideszes tagjai kifogásolták, szerintük Székely túl sokszor reagált úgy, hogy nem tud válaszolni a kérdésre. Egy MDF-es szerint ebből az derül ki, hogy a felügyelőbizottság tagjai jóllakott napközisekként körülülték az asztalt, de közben fogalmuk sem volt, mi történik a BKV-nál.

A felügyelőbizottság működésével kapcsolatban elhangzott egy idézet Sziebert György volt jogi igazgatótól. (Sziebert december óta előzetes letartóztatásban van.) Vitézy Dávid egy tavalyi ülésen hét tanácsadói szerződésről szeretett volna tisztázni részleteket, amire Sziebert úgy reagált: „a kegygyakorlás az volt, hogy beletekinthettél a szerződésbe”.

A bizottság kérdésére Székely az esetről azt mondta, hogy az ülésen az volt az érzésük, hogy az érintett fb-tag (azaz nyilvánvalóan Vitézy Dávid) tevékenysége „nem a tartalmi munkáról szólt, hanem a sajtózásról”.