Megemelik a Margit hidat

2010.03.04. 12:37 Módosítva: 2010.03.04. 12:37

Megemelik és magasabbra helyezik a Margit hidat a pesti rakpart fölött, így a felújítás után a nagyobb járművek sem szorulnak be a híd alá. Emiatt többször is lezárják a pesti felső rakpartot.

Az új pályalemezek beépítésével a pályaszint 20 centiméterrel magasabbra kerül. Emiatt a pesti felső rakpart feletti parti híd szerkezetét is meg kell emelni. A terveknek megfelelően először a kettévágott híd északi felét, majd a délit emelik fel - olvasható a felújítást végző Mh 2009 konzorcium közleményében.

A munkát a hétvégén kezdik, az északi oldalon aláállványozzák a parti nyílást, majd oldalanként öt-öt nagy teherbírású emelővel megemelik, és 20 centiméternyi betonszerkezet beépítésével megmagasítják ezt a hídszakaszt. A hidraulikus gépek egy óra alatt nagyjából egy centimétert emelnek, a teljes emelési magasság pedig 40 centiméter lesz - közölték.

Az emelés és a kísérő munkák idejére a pesti felső rakpartot a híd alatti részen lezárják. Emiatt március 5-én este 10 óra és 8-án reggel 5 óra között, 11-én este 10 óra és 12-én reggel 5 óra között, valamint 12-én este 10 óra és 15-én reggel 5 óra között a gépkocsik északi irányból a Pannónia utca, a déli irányból a Szemere és a Hegedűs Gyula utca irányába tehetnek kitérőt. A pesti alsó rakpartot a munkák idején is folyamatosan használhatják az autósok.