Szabó Zoltánt is meggyanúsították a Hunvald-ügyben

2010.05.21. 17:33 Módosítva: 2010.05.21. 17:34

Gyanúsítotti idézést kapott Szabó Zoltán szocialista politikus a Hundvald-ügy kapcsán - számolt be pénteken a nol.hu ügyészséghez közeli forrásokra hivatkozva. Mindez két nappal azután történt, hogy országgyűlési képviselősége és mentelmi joga megszűnt. A lap információi szerint Szabót tettestársként elkövetett csalással gyanúsítják meg önkormányzati ingyentelefonja miatt.

A lap úgy tudja, a vádhatóság a Hunvald-ügyben kívánja gyanúsítottként kihallgatni Szabó Zoltánt, folytatólagosan elkövetett, nagy értékű csalás tettestársaként. Értesüléseik szerint az ügyészség úgy véli, Szabó részese volt a kerületi visszaéléseknek, mégpedig azzal, hogy a kerületi önkormányzat közpénzen ingyen mobiltelefont bocsátott a képviselő rendelkezésére, és fizette annak számláit.

A politikus idézését két nappal mentelmi joga megszűnése után kézbesítették. A Népszabadság megkereste Szabó Zoltánt, aki nem cáfolta a gyanúsítás tényét. Annyit mondott, tiszta lelkiismerettel áll minden vizsgálat elé. Hozzátette, furcsállja az ügyet, mert bevett gyakorlat, hogy a körzet országgyűlési képviselőjének munkáját az önkormányzat támogatja.

A korábbi képviselő Deutsch Tamásnak például komplett irodát és apparátust fizettek. A politikus nem cáfolta, hogy volt egy telefonja, amelyet a hivatal biztosított, ugyanakkor hozzáfűzte: ez eddig sem volt titok. Szabó Zoltán úgy fogalmazott: az az érzése, hogy megkezdődött az Orbán-féle el- és leszámolás, amelynek ő az egyik kijelölt bűnbakja.