Egely lemondott a képviselő-jelöltségről

2010.08.25. 11:32

Visszalépett az indulástól Egely György, az LMP budakeszi képviselőjelöltje. Mint elmondta, sokan támadták a tudományos nézetei miatt, és nem akart árnyékot vetni a pártra.

Egely György az Indexnek elmondta, hogy a lapunkban megjelent interjú után támadni kezdték a nézetei, találmányai miatt. Mivel úgy látta, hogy ezzel veszélyeztetné az LMP-t is, és nem akarta, hogy árnyék vetüljön a pártra, azt tartotta tisztességesnek, hogy benyújtja lemondását a jelöltségről.

Hozzátette, hogy közötte és a fizikusok között régóta folyik a vita a találmányairól és a nézeteiről, ami korábban egészen a zaklatásáig fajult. Úgy érzi, utolérte a Marco Polo effektus, akit ugyanúgy kiröhögtek, mikor hazaérve Kínából azt mondta, hogy papírpénzt és égő köveket (szenet) látott.

A korábbi interjúban Egely arról beszélt, hogy köztudott, hogy éjszaka, mivel nem tudják eladni az áramot az erőművek, felnövelik a feszültséget, és rásózzák az önkormányzatra. Éjjel négykor ragyogóan világít a mi falunk is, holott a fene se járkál az utcákon, tette hozzá. Na most ilyenkor a feszültséget le kellene szabályozni a nappali normál szint alá, nemhogy fölé és akkor a legatyásodott önkormányzatunk is kevesebbet fizetne érte, közölte.

A másik ötlete az úgynevezett etanoladapter volt, aminek segítségével hazai nyersanyagból készülhet alkohol, és ezzel az alkohollal benzines autók mehetnének. A mostani, számítógép-vezérelt autók ugyanis nem szeretik az etanolt, a benzinre vannak belőve, de az adapterrel teljes mértékben használhatják.