Fantom Tóth Józseftől féltik a XIII. kerületi polgármestert

2010.08.27. 14:40 Módosítva: 2010.08.27. 16:09
Közleményben szánalmasozza az MSZP a Fideszt, azt állítva, hogy "független jelöltként" elindított a XIII. kerületben egy Tóth József nevű embert a kerületet immár 16 éve vezető MSZP-s Tóth József polgármesterrel szemben. Kiderült, hogy nincs másodpéldány az angyalföldi Tóth Józsefből.

A gusztustalan az egészben, hogy ezzel a névazonossággal számos embert csapnak be a szavazók közül - írta keményhangú pénteki közleményében a szocialista párt.

Az MSZP-s MTI-közlemény szerint a fideszesek "a névazonosságra apellálva igyekeznek számtalan szocialista érzelmű embert átverni és elvonni a szavazatokat az elismert és nagy becsben álló polgármestertől".

Az MSZP tiltakozik az ilyen akciók ellen és felszólítja mind a jelöltet, mind a támogatóit, hogy tartózkodjanak a hasonló akcióktól, illetve igyekezzenek kiemelt jelekkel megkülönböztetni jelöltjüket a szocialista Tóth Józseftől.

A Fidesz választó kerüelti elnöke, Harrach Tamás az Indexnek azt mondta, elcsodálkozott a közlemény láttán, ugyanis pártjának nincs, és nem is volt Tóth József nevű jelöltje. A Fidesz-KDNP pártszövetség Spaller Endrét indítja az MSZP-s polgármester ellen.

Harrach szerint elképzelhető, hogy Tóth plakátjain olyan kicsire sikerült az MSZP logója, hogy néhányan őt vélték független indulónak.

Megkerestük a XIII. kerületi MSZP-t is, ahol nem kommentálták az ügyet.