Megint változott a forgalmi rend a Károly körúton

2010.09.06. 06:43

Ma nulla órától ismét megváltozott a forgalmi rend Budapesten a Károly körúton, mert a Budapest Szíve Program újabb szakaszához érkezett.

A Károly körút VII. kerületi oldala továbbra is munkaterület marad a Dohány utcától a Király utcáig, a Dohány utca és az Astoria közötti szakaszon azonban a forgalom ismét kétszer két sávon, a Károly körút mindkét oldalán haladhat.

Újra rá lehet fordulni jobbra, kis ívben a Rákóczi útra az Erzsébet híd felé, a Király utcából jelzőlámpás csomópont segítségével minden irányba ki lehet hajtani.

A Madách tér csak a VII. kerület felől, hátulról, míg a Harmincad utca és a Bárczy István utca csak a Bajcsy-Zsilinszky út és a Király utca felől közelíthető meg. A Gerlóczy utcába csak a Bajcsy-Zsilinszky út felől érkezve lehet behajtani, a kihajtás azonban - a meglévő jelzőlámpa segítségével - mindkét irányba lehetséges.

A 9-es buszok közlekedése változatlan, a buszok a Deák téren, az V. kerületi oldalról visszakanyarodnak a villamos-végállomás mögött a vágányokra, és a villamossíneket használva közlekednek.

A Budapest Szíve Program részeként megvalósuló "Reprezentatív Kaputérség kiépítése I. ütem" elnevezésű projekt munkálatai június 22-én vízcsőcserével kezdődtek.

A változások várhatóan október 10-ig maradnak érvényben.