Megint beidézték Molnár Gyulát

2010.09.29. 13:05

Újabb idézést kapott gyanúsítotti kihallgatásra Molnár Gyula, a XI. kerület polgármestere. Molnárnak az irodájában kedden délután adták át a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai az újabb idézést.

Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője elmondta: azért személyesen adták át az idézést, mert a korábbi, postán küldött idézés tértivevénye nem érkezett vissza a főügyészségre, így nem volt tisztázott, hogy Molnár Gyula megkapta-e azt.

Kedden egy ingatlan tulajdonjogának átruházásával kapcsolatban hivatali visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatta meg a Központi Nyomozó Főügyészség Lakos Imrét, a XI. kerület alpolgármesterét. Keddre idézték be Molnár Gyulát, a kerület polgármesterét is.

Az ügyészség szerint a vagyongazdálkodásért felelős alpolgármester a hivatali helyzetével visszaélt, hogy egy kft.-nek előnyt szerezzen. A cég a XI. kerületben, a Dombóvári és Budafoki utak sarkán levő ingatlant szerette volna megszerezni, mert a környező ingatlanok már a tulajdonában álltak. Az ügyészség szerint a tulajdonjogot az államháztartási törvény előírásait megkerülve juttatták át a gazdasági társaságnak, mivel nem történt nyilvános versenytárgyalás. Mindez a nyomozóhatóság szerint a polgármester és az alpolgármester tudtával történt.

Lakos Imre panasszal élt a gyanúsítás ellen és megtagadta a vallomástételt. Ügyvédje, Papp Gábor különösnek nevezte, hogy egy 2006-os ingatlanüggyel összefüggésben öt nappal az önkormányzati választás előtt gyanúsították meg Lakos Imrét, aki a Lokálpatrióták Újbudáért Egyesület támogatásával indul az egyik egyéni képviselői helyért. Molnár Gyula úgy nyilatkozott: "ha egy állami telek értékesítése ügyében (...) több mint ezer napja folyó vizsgálat a választások előtt négy nappal jut el abba a stádiumba, hogy egy esélyes polgármesterjelöltet az ügyészségre kell hívni, a helyettesét pedig meggyanúsítani, akkor az önmagáért beszél, és nem kívánom kommentálni". Ezzel kapcsolatban Fazekas Géza kedden azt mondta: a főügyészség akkor közli a megalapozott gyanút, amikor az megfogalmazódott, ez szeptemberben történt meg és szeptember közepén küldték ki az idézéseket.