Orbán: Tarlós ne vacakoljon, ha megválasztják

2010.10.02. 12:48
Orbán Viktor azt várja Tarlós Istvántól, hogy megválasztása esetén azonnal kezdje el Budapest átalakítását. A miniszterelnök szerint a vasárnapi választás után Budapest szellemi és lelki értelemben is ismét az ország fővárosa lehet.

Ne vacakoljon, azonnal lásson neki Budapest átalakításának, mert a várost meg kell újítani, a romokat el kell takarítani, a fejlődés előtti akadályokat pedig félre kell tolni az útból, kérte Orbán Viktor miniszterelnök Tarlós István főpolgármester-jelölttől, ha ő nyeri a vasárnapi választásokat.

A feladat nem bonyolult, csak nagyon nehéz, mondta a kormányfő. A cél, hogy Budapest szellemi és lelki értelemben is Magyarország fővárosa legyen, nemcsak közigazgatásilag, hanem politikai értelemben is, mondta Orbán a XVII. kerületben tartott sajtótájékoztatóján. A kormányfő szerint rendet kell tenni a közlekedésben, a közpénzeknél pedig csökkeni kell a bürokráciát.

A XVII. kerületi látogatását Orbán Viktor egyebek mellett azzal indokolta, hogy ez egy olyan kerület, amely bátran mert változtatni.

Az eseményen Tarlós István azt mondta, hogy a kormánnyal szoros együttműködésben akar dolgozni, ugyanakkor - elődeitől eltérően - nem kíván félrevezető kommunikációt folytatni, és nem akarja semmibe venni az ellenzéket sem. Tarlós azt mondta, hogy gyors haladás, nem vacakolás akkor lesz, ha a közgyűlés összetétele ezt lehetővé teszi.