Taxisváró nőtt az újbudai susnyásban

2010.10.06. 16:47

Természetbarát felfogással telepítették a Fehérvári úti Újbudai Egészségház előtti taxisdroszt váróját: egyenesen bele a virágágyásba. A taxiállomásokat üzemeltető kft igazgatója szerint információs utcabútorról van szó, ami nem is a taxidroszt része.

Tarzan nyugdíjas korában biztos jól érezné magát itt
Tarzan nyugdíjas korában biztos jól érezné magát itt

Olvasónk hívta fel a figyelmet a jelenségre: a Fehérvári úton sikerült a taxisdroszt utcabútorát az Egészségház előtti növényzetben elhelyezni. A képen látható utcabútoron tető és fa ülőke látható, amit azzal a nyilvánvaló céllal építhettek be, hogy a taxira várakozó kuncsaftok esetleg lepihenhessenek, vagy behúzódjanak az eső elől.

Csakhogy amint a képen látszik, ehhez fel kell lepni a járdaszinttől 20-30 centire megemelt virágágyásra, és begyalogolni a bozótosba. Nem csoda, hogy az utcabútor nincs lehasznált állapotban.

drost

Megkerestük a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Szolgáltató Nonprofit Kft .-t, amelynek igazgatója, Héray László a következőket válaszolta kérdésünkre: az információs utcabútor nem a taxidroszt része, csupán a tájékoztatást, tájékozódást segíti. Mellékelt egy rossz minőségű képet is, amelyen az üres taxiállomás is látszik.