Zárolnák Hunvald teljes vagyonát

2010.10.15. 07:50 Módosítva: 2010.10.15. 07:51

Erzsébetváros új vezetése mindent elkövet, hogy megtérüljenek az MSZP–SZDSZ-es elődei által a gyanú szerint bűnszervezetben elkövetett bűncselekményekkel okozott károk. Így a Hunvald-ügyben újabb vagyontárgyakat vehetnek zár alá, írja a Magyar Nemzet.

"Erzsébetváros önkormányzata nevében tegnap levélben jeleztem a Hunvald-ügyben nyomozó Központi Nyomozó Főügyészségnek (KNYF), hogy haladéktalanul polgárjogi kárigényt jelentünk be a bűncselekményekkel okozott veszteségek megtérítése érdekében" – mondta a lap kérdésére Vattamány Zsolt (Fidesz–KDNP) polgármester.

Hunvald és Gál 2008-ban
Hunvald és Gál 2008-ban

Sértettként az önkormányzat vezetői betekintést kaphatnak a nyomozás során keletkezett dokumentumokba. "A nyilatkozat megtételére a nyomozó hatóság szólított fel, és arra is határozott igennel feleltünk, hogy ragaszkodunk az előzetesben lévő Hunvald György volt MSZP-s polgármester és társa, Gál György egykori SZDSZ-es gazdasági bizottsági elnök és frakcióvezető vagyonának további zár alatt tartásához is", hangsúlyozta az új polgármester.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy az üggyel kapcsolatban megkeresték a polgármestert, de számíthattak az önkormányzat polgárjogi kárigényének bejelentésére Hunvald jogi tanácsadói is.