Leváltják a Főgáz MSZP-s vezetőjét

2010.12.06. 17:43

Leváltják a Fővárosi Gázművek Zrt. vezetőjét, Bakonyi Tobort, az MSZP egykori főpolgármester-helyettesét. A főpolgármesteri iroda hétfőn jelentette be, hogy a cég privatizációját felülvizsgálják.

Bakonyi Tibor vezérigazgatót azonban - érdemei elismerése mellett - más fontos feladattal fogják megbízni - olvasható a közleményben. Bakonyi néhány hete a közgyűlésben még arról beszélt az Indexnek, hogy reményei szerint a főváros nem nyúl majd hozzá egy jól működő cég menedzsmentjéhez.

A tájékoztatás szerint Budapest vezetése megkezdte a fővárosi vegyes tulajdonban lévő cégek privatizációs szerződéseinek vizsgálatát, az átvilágítás mellett Tarlós István (Fidesz) főpolgármester személyi kérdéseket is vizsgál. Így egyes vezetők a helyükön maradnak, de a Fővárosi Gázművek Zrt. jelenlegi vezetőjét leváltják - közölték.

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. és a Fővárosi Vízművek Zrt. vezérigazgatója továbbra is a helyén marad, "a továbbiakban is élvezik a városvezetés bizalmát", de a Fővárosi Gázművek vezérigazgatója más feladatot kap - áll a közleményben.

Tarlós István egy október végi fővárosi közgyűlési ülés szünetében jelentette be, hogy a BKV kivételével valamennyi kizárólagos fővárosi tulajdonban lévő cég vezetőjét leváltotta. Akkor azt mondta, lecserélték a fővárosi közszolgáltató cégek
vezetőit, a BKV-t vezető Kocsis István, valamint a három külföldi tulajdonú cég - a Főgáz, a csatornázási művek és a vízművek - felügyelőbizottságának kivételével. Egyúttal jelezte, a három cég privatizációs szerződését felül fogják vizsgálni.