Milliókat értek Pavel kézzel írott tanácsai

2011.01.21. 08:04 Módosítva: 2011.01.21. 08:09

Havi bruttó négyszázezer forintos fizetést kapott Dudoglo Pavel közterületi parkolási tanácsadó a zuglói SZDSZ-es önkormányzattól, írja a Magyar Nemzet. Hunvald György barátjának munkája tucatnyi, helyesírási hibáktól hemzsegő, kézzel írt témajavaslatból állt.

„Minden próbléma az önkorira húlik vissza” – így fogalmazott egyik, kézzel írt „téma javaslatában” Dudoglo Pavel, a kerület volt közterületi parkolási tanácsadója, akit a helyi önkormányzat tisztségviselői soha nem láttak, a nevét sem hallották.

Dudoglo Hunvald György (MSZP) erzsébetvárosi polgármester ismerőseként adhatott tanácsokat a Weinek Leonárd (SZDSZ) vezette zuglói önkormányzatnak, olvasható a Zuglói lapok legfrissebb számában.

Dudoglo 2007 áprilisától 2008 decemberéig állt megbízási jogviszonyban Zuglóval, havi bruttó 400 ezer forintos fizetésért. A kerületi önkormányzat közterhekkel együtt összesen 8,4 millió forintot fizetett ki a részére. „A Központi Nyomozó Főügyészség már nyomoz az ügyben. Az önkormányzat benyújtotta ellene a polgári igény érvényesítését is” – tájékoztatta a helyi újságot Papcsák Ferenc polgármester.

Weinek Leonárdot decemberben jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsították meg. A nyomozás eddigi adatai szerint Weinek ezzel több mint 17 millió forint kárt okozott a zuglói önkormányzatnak; a volt polgármestert december 15-én már ki is hallgatták.