Hermina
18 °C
31 °C

2015-től vihet utasokat a 4-es metró

2011.05.25. 21:17 Módosítva: 2011-05-25 21:51:06

Hutiray Gyula szerint nagy valószínűséggel 2015 első negyedévétől lehet majd utazni a 4-es metróval. A fejlesztésekért felelős, megválasztott főpolgármester-helyettes erről a német gazdasági klub (Deutscher Wirtschaftsclub) rendezvényén beszélt.

Hutiray Gyula elmondta, hogy nagyon nehéz helyzetben van a városvezetés, a szerelvények átvételével kapcsolatban komoly jogviták vannak. Hozzátette, olyan szerelvényeket korábban még nem gyártottak, amelyek az új metróvonalon közlekednének.

A 4-es metró alagútja nagyjából elkészült Kelenföld és a Baross tér között, az állomások pedig több mint ötven százalékos készültségi állapotban vannak, folynak a munkák.

A főpolgármester-helyettes kitért arra, hogy komolyan és sietősen kell mérlegelni a szerelvények beszerzése kapcsán. Közölte, hogy ha új közbeszerzési eljárás mellett dönt a városvezetés, akkor a legrosszabb esetben 2015-ben járnának a metrók a vonalon.

Ha az Alstommal megállapodás születne – aminek az esélyéről nem szeretne találgatni –, és csak ezen az egy kérdésen múlna, akkor 2013 végére is elképzelhető az üzembe helyezés. Úgy fogalmazott: becslése szerint metróval nagy valószínűséggel 2015 első negyedévében lehet számolni a 4-es vonalon.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!