Tarlóst nem győzték meg a Zöld Pardon bezárásáról

2011.05.28. 18:30 Módosítva: 2011.05.30. 09:45

Tarlós István főpolgármester fenntartja azt az álláspontját, hogy a Zöld Pardon szórakozóhelyet nem szabad bezárni, Hoffmann Tamás polgármesterrel való találkozásukkor is ezt mondta.

A főpolgármestert a szabadtéri kulturális hely ügyével kapcsolatos személyes megbeszélésen a XI. kerület polgármestere nem tudta meggyőzni arról: miért is kellene bezárni a Zöld Pardont.

Már döntöttek róla

A XI. kerületi önkormányzat képviselőtestülete május 12-én úgy döntött: a Petőfi híd budai hídfőjének déli lehajtójánál 2012. január 1-éjére Országzászlót állít. A XI. kerület önkormányzat az emlékműnél kívánja méltóképpen ünnepelni az új alaptörvényt.

A kocsmáknak az idei vendéglátó-ipari szezon zárása után, októberben kell eredeti formájában visszaszolgáltatniuk a két parkrészt. A ZP és a Rio bérleti szerződése egyébként már 2010. december 31-én lejárt. A kerület vezetése azonban hónapokig húzta, hogy állást foglaljon az előző polgármesterrel, Molnár Gyulával szemben politikai játszmákban is felhasznált szórakozóhelyek jövőjét illetően. A testület végül a tavaszi idénynyitó napján, április 21-én hagyta jóvá, hogy ebben az évben még működhessenek a kocsmák.