Tarlós: Ne pofázzon közbe!

HVG
2011.06.22. 15:37 Módosítva: 2011.06.22. 15:46

A Trafó, az Operettszínház és a Városliget egy részének állami tulajdonba való átadásáról zajlott a vita a közgyűlésben, amikor elszabadultak az indulatok - tudtuk meg a hvg.hu-ról. Horváth Csaba azt mondta: folytatódik Budapest felszámolása, semmi sem garantálja, hogy az állam nem értékesíti a piacon a megszerzett ingatlanokat.

Tarlós István erre azt reagálta: Horváth Csaba bizonyára gyerekkorától fogva kisebbségi komplexusban szenved. Horváth Csaba azután, hogy egy ciklus után megbukott kerületi polgármesterként, nem töltötte ki a ciklusát főpolgármester-helyettesként és "itthagyta ezt a trágyadombot", lehetne szerényebb. A Horváth által elmondottakat Tarlós "neoprimitív ostobaságnak" nevezte.

Bihary Gábor szocialista képviselő ekkor ügyrendben kért szót, és felkérte az ülést vezető György István főpolgármester-helyettest, hogy utasítsa rendre a főpolgármestert. Ekkor ismét Tarlós ragadta magához a szót, és amikor Bihary Gábor közbe akart szólni, a főpolgármester fennhangon azt mondta: "Ne pofázzon közbe!"

Az eset pikantériája, hogy kiderült: nincs érdemi vita az előterjesztésről, a két helyettese által jegyzett javaslatot ugyanis a főpolgármester sem támogatta.