Nem tűzik ki az országzászlót a Zöld Pardon helyére

2011.07.01. 17:13 Módosítva: 2011.07.01. 17:14

Mégsem a Petőfi híd budai hídfőjénél, a jelenleg a Zöld Pardon szórakozóhelynek teret adó parkban áll majd az országzászló; Újbuda polgármestere egy helyi közvélemény-kutatás után úgy döntött, máshol keresnek méltó helyet az emlékműnek.

Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP) XI. kerületi polgármester kabinetfőnöke, Nagy Tamás pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy az önkormányzat csaknem 20 ezer kerületi polgár véleményét kérte ki telefonon az ügyben.

Elmondta, a válaszadók többsége más helyszínen, így például a Gellért-hegyen vagy a Kosztolányi Dezső téri Feneketlen-tónál tudná elképzelni az országzászlót, amely a jövőre hatályba lépő új alaptörvénynek állítana emléket.

Hoffmann Tamás tiszteletben tartja az újbudaiak véleményét, ezért egy munkacsoportot kért fel arra, hogy az ősz végéig dolgozzon ki javaslatokat a lehetséges helyszínekre - mondta Nagy Tamás. Hozzátette: a bizottság feladata lesz azt is, hogy a felmerülő kerületi, fővárosi vagy más tulajdonban álló helyszínek "gazdáival" tárgyalásokon egyeztessék az elképzeléseket.

A kabinetvezető közölte azt is: Újbuda önkormányzata döntése változatlan a Zöld Pardonnal és a Café del Rióval kapcsolatban, ez azt jelenti, hogy a két szórakozóhelynek október végén be kell zárnia.

Utalt arra, hogy a kerületi képviselő-testület azért döntött így, mert az önkormányzathoz az elmúlt években rengeteg panasz érkezett, leginkább a zaj, illetve a környező utcákban eldobált szemét miatt.

Azokra a felvetésekre utalva, miszerint a Zöld Pardon közvetlen közelében nincsenek lakóházak, Nagy Tamás arra hívta fel a figyelmet: 200-300 méterre már vannak, továbbá a koncertek zajára nem csak a környékbeliek, hanem a szomszédos Ferencvárosban, valamint a jóval távolabbi Gellért-hegyen élők is panaszkodnak.