Továbbfejlesztett midibuszt tesztel a BKV

2011.07.12. 14:22

Midibuszt tesztel a BKV több mint egy hónapon keresztül a 16-os (várbusz) vonalán, a MolitusBus S91-est ingyen használhatják az utasok, augusztus 22-ig közlekedik Ezt a típust másodszor teszteli a BKV, először 2008 nyarán próbálta ki. Azóta a fejlesztők, a Webasto, a Rába és a Molitus Kft. több ponton is fejlesztette a járművet és Euro 5-ös motorral szerelték fel.

Az S91-essel indult az Orangeways a BKV midibusztenderén, amelyet meg is nyert, de a Közbeszerzési Döntőbizottság szabálytalanságokra hivatkozva megsemmisítette a tender végeredményét, később pedig a BKV is eredménytelenné nyilvánította a pályáztatást.

DSZZS20080715004

A magyar fejlesztésű, nyolc méter hosszú midibuszról Torma János, a Rába Jármű Kft. ügyvezetője a járművet bemutató keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta, a busz Európa több nagyvárosában is közlekedik, a tapasztalatok nagyon kedvezőek, eddig több mint kétszázat értékesítettek.

Fotók: Szigetváry Zsolt
Fotók: Szigetváry Zsolt

Kozák Péter, a Molitus Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy a járművet folyamatosan fejlesztik, és sokat tanultak a BKV midibusztenderéből is. Az elmúlt években olyan változtatásokat hajtottak végre a buszon, amelyekkel a BKV igényeit is ki tudják szolgálni.