Az NFÜ soron kívül intézi az Alstom-szerződés módosítását

2011.07.21. 20:06 Módosítva: 2011.07.22. 10:42
Amíg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nem ellenjegyzi az új szerződést, nem kezd el ketyegni az óra: az ellenjegyzéstől számítva 330 nappal érkeznek a 2-es metró első szerelvényei.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) soron kívül elindítja a BKV és az Alstom közötti szerződés módosításának ellenjegyzését - közölte az ügynökség csütörtökön.

Mint írták, az NFÜ kiemelten kezeli az ügyet, de a jogszabályban a szerződés módosításának ellenjegyzésére nincs törvényben megszabott határidő. Az ellenjegyzéshez azonban szükség van egy tanúsítvány kiadására, amelyre a szükséges dokumentumok beérkezésétől 15 napja van az ügynökségnek.

Tarlós István főpolgármester szerdán írta alá Patrick Kronnal, az Alstom-csoport elnök-vezérigazgatójával a 2-es és 4-es metró szerelvényeinek gyártásáról és leszállításáról szóló szerződés módosítását. A szerződésmódosítás hatályba lépéséhez nincs ugyan szükség az NFÜ ellenjegyzésére, de ez a költségek uniós elszámolhatóságának előfeltétele. Az Alstomnak a hatályba lépéstől számított 300 napon belül meg kell szereznie a 2-es metró szerelvényeinek végleges típusengedélyét, és 330 napon belül le kell szállítania az első szerelvényt Budapestre.