100+50 milliót fizet a Sziget a fővárosnak

2011.08.10. 17:20

50 millió forintos fix területhasználati díjat fizet a Sziget a fővárosnak, valamint garantáltan 100 millió forintért vásároltak a 7000 forintos Budapest Citypassból, amit megpróbálnak tovább értékesíteni a szigetlakóknak. Tarlós István főpolgármester szerdán kilátogatott a rendezvényre és meg volt elégedve.

Az előjelek kiválóak, az idő jó, minden adott, hogy az idei Sziget is sikeres legyen mondta Tarlós István, miután egy sétát tett a rendezvény területén Gerendai Károly főszervezővel. Hozzátette, hogy idén először a fővárosi önkormányzat is saját interaktív standdal jelent meg a Szigeten, ahol a fiatalok játék közben ismerkedhetnek meg a magyar főváros nevezetességeivel. Kiemelte, hogy a körséta tapasztalatai szerint nincs agresszivitás a Szigeten, béke van.

Gerendai Károly a területhasználati szerződést firtató kérdésre elmondta, hogy voltak viták, de sikerült kompromisszumra jutni az árban. Eszerint a Sziget fix 50 millió forintos díjat fizet a fővárosnak, valamint garantáltan felvásárol százmillió forint értékben a Budapest Citypass karszalagból, amit megpróbál tovább értékesíteni a szigetlakóknak.

A karszalaggal 7000 forintért ingyen békávézhatnak a szigetlakók a fővárosban, ingyen látogathatják a főváros fürdőit, valamint további kedvezményeket vehetnek igénybe az Állatkertben, a Vidámparkban. A 7000 forintos változat 13 napig, a 2000-es 2 napig érvényes.

Gerendai hozzátette, meglátják, ki tudják-e termelni az idei költségeket (a Sziget eddig nem fizetett a fővárosnak), mindenesetre a Prince koncertre egyelőre jóval kevesebb jegyet adtak el, mint amennyit szerettek volna.