Szombattól megint a Kökiig jár a metró

2011.09.01. 23:16 Módosítva: 2011.09.02. 10:20

Szombaton üzemkezdettől a 3-as metró újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest végállomásig közlekedik, a buszok egyelőre még a Határ útig járnak.

A BKK szerint teljesültek azok a feltételek, amelyek lehetővé teszik, hogy a 3-as metró utasokat szállíthasson Kőbánya-Kispest végállomásig.

Hangsúlyozták, hogy a BKK és a BKV mindent elkövetett annak érdekében, hogy az utasok mielőbb, akár részlegesen használhassák az átépült végállomást, dacára, hogy a megkötött megállapodás alapján a bevásárlóközpont építőjének már korábban el kellett volna készülnie mind a metró-, mind a buszvégállomással.

A metróállomást ideiglenes formában adják át az utasoknak. Ezzel könnyebbé válik többek között a Kőbánya-Kispest vasútállomás elérése. Az autóbusz végállomás átadására azonban még várni kell, mert az autóbusz végállomás infrastruktúrája nem éri el az ideiglenes használatba vételhez megkívánt készültségi fokot sem.

Az új Kőbánya-Kispest autóbusz-végállomás átadásáig a BKV autóbuszjáratok és a Volánbusz elővárosi járatok továbbra is meghosszabbított útvonalon, a Határ út metróállomáson kialakított ideiglenes végállomásig járnak. A buszok egy része Kőbánya-Kispestnél is megáll ugyan, de az ideiglenes formában használható metróállomástól távolabbi megállóban, ezért átszállásra a Határ úti állomást javasolják.