Csúszhat a Margit híd befejezése

2011.09.16. 10:00

A Margit híd szobrainak rendbehozatalát a korábbi költség negyedéért végeznék el, a vesztesek azonban perelnek, így ismét csúszhat az uniós támogatás folyósítása, írja a Napi Gazdaság.

Nyolcszázmillió forint helyett 268 millióért készülhetne el a Margit híd szobrainak felújítása és egy teljesen új szobor kifaragása, mert a fővárosi közgyűlés a múlt héten megszavazta a munkát és annak kivitelezőjét. Ám a vesztes cégek a gyanúsan alacsony ár miatt támadják a győztes vállalkozót.

Szabó Péter restaurátor, a nyertes cég vezetője a lapnak elmondta, tavaly még ők is 350 millióért vállalták volna a munkát, de időközben kiderült, ehhez nem kell százmilliós tételben úszódarut bérelni, a munka megoldható egy kisebb és olcsóbb berendezéssel is, ami önmagában százmilliós költségcsökkentést jelent.

A szoborvita miatt módosulhat a Margit híd korszerűsítésének befejezése, a végleges forgalomba helyezésre szóló engedélyt pedig csak a szoborrestauráció befejezését követően tudják majd kiadni. Márpedig az uniós támogatást (6 milliárd forint) csak a végleges engedély birtokában lehet lehívni.