Megközelíthetetlen lesz a belváros a hétvégén

2011.09.16. 11:48

Jelentős forgalomkorlátozásokra számíthatnak a hétvégén a budapestiek, miután több útvonalat is lezárnak rendezvények miatt. A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint a Mobilitási Hét miatt az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky Endre út – Bajza utca közötti szakaszon zárják le pénteken 21.00 órától hétfő hajnal 4 óráig. Az Andrássy úton a szerviz utakon is tilos lesz a parkolás. A forgalom a Nagykörúton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a dunai alsórakparton, valamint a Hungária körúton zavartalan lesz.

A Tudományok Hídja program miatt szombat 0 órától lezárják a forgalom elől a Lánchíd - Széchenyi tér - József Attila utca útvonalat vasárnap reggel 6 óráig.

A Nemzeti Vágta miatt megállási tilalom és lezárás lesz péntek estétől a Hősök terén és környékén, (Állatkerti körút, Kós Károly sétány, Olaf Palme sétány), a Dózsa György úton (a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között), a Felvonulási téren (Hősök tere és a Dembinszky utca között), az Andrássy úton (Hősök tere és a Bajza utca között), a Rippl-Rónai utcában (Délibáb utca és a Lendvay utca között).
A lezárások miatt a BKV menetrendje is módosul, a 75-ös és a 79-es trolibusz, illetve a 16-os, a 20E, a 30 és 30E, a 105-ös, a 115-ös és a 979-es autóbusz is terelőúton közlekednek.