Tarlós elmegy a BÖSZ következő ülésére

2011.09.27. 18:27

A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) támogat minden szakmailag megalapozott budapesti fejlesztést, és meghívta következő közgyűlésére Tarlós István főpolgármestert - közölte a szervezet elnöksége kedden. A főpolgármester elfogadja a meghívást.

Előzőleg a főpolgármester nyílt levélben kérte az önkormányzati érdekképviselet együttműködését a budapesti fejlesztések ügyében.

A BÖSZ elnöksége ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "örömmel fogadtuk, hogy a korábbiakhoz képest gyökeresen megváltozott a véleménye a fővárosi kerületek összefogásával megalapított Budapesti Önkormányzatok Szövetsége jelentőségéről, súlyáról". Hozzátették, "biztató fordulatnak" érzik, hogy Tarlós István immár fontosnak tartja korábbi együttműködési javaslatukat.

A szervezet elnökségének közleménye szerint támogatnak minden szakmailag megalapozott budapesti fejlesztést. Azt írták: "közös célunk, hogy Budapest sikeres, jól működő város legyen, amelyhez szükséges az elérhető uniós források hatékony bevonása".

A BÖSZ elnöksége meghívta a főpolgármestert az érdekképviselet következő közgyűlésére, ahol arra kérik Tarlós Istvánt, tájékoztassa a kerületi polgármestereket Budapest városvezetésének fejlesztési terveiről.

A főpolgármester elfogadja a meghívást - közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója kedden. Jelezte: a városvezető azt kezdeményezi, hogy a találkozót a Főpolgármesteri Hivatal nagy tanácstermében tartsák; több kérdés megvitatatását is javasolja majd.