Újra Kőbánya-Kispestig járnak a buszok keddtől

2011.10.02. 13:33

Október 4-én, a hajnali üzemkezdettől használatba veszik a buszok a Kőbánya-Kispesten kialakított új buszvégállomást, közölte vasárnap a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Megváltozik azoknak a buszoknak az útvonala, amelyek eddig ideiglenesen a Határ útig, meghosszabbított vonalon jártak. Keddtől ezek a bevásárlóközpont alatt kialakított új végállomásig fognak közlekedni.

Megszűnik a 93-as és a 148-as autóbuszok jelenlegi ideiglenes végállomása is, ezek a járatok szintén az új végállomásra költöznek. Megszűnik továbbá a Határ úton, a P+R parkoló helyén kialakított ideiglenes végállomás, így minden érintett autóbuszjárat csak Kőbánya-Kispesten lesz elérhető. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre járó 200E autóbuszra is csak Kőbánya-Kispesten lehet felszállni. A közlekedésben táblák, térképek és az első időszakban a BKV szakemberei is segítséget nyújtanak, ígéri a BKK közleménye.

A változások nyomán tehát a 85-ös, 85E, 93-as, 98-as, 98E, 136E, 148-as, 182-es, 184-es, 200E, 201E, 202E, 282E, 284E járatok ismét Kőbánya-Kispestig közlekednek.

A buszvégállomást új, teljesen fedett átjárón lehet majd megközelíteni a metróállomásról. A közlemény megjegyzi, az átadás "sajnálatos" csúszása a bevásárlóközpont építtetőjének késedelme miatt történt.

A keddi használatba vétel nem jelenti a terület végleges műszaki átadását, a végállomás és a bevásárlóközpont továbbra is munkaterület marad. "A még hátralévő építési munkálatokat biztonságosan lehatárolt munkaterületeken, a fogalom folyamatosságának és biztonságának kockáztatása, illetve a lehetőségekhez képeset utasaink zavarása nélkül végzi a beruházó" – olvasható a BKK közleményében. Az utasokat a balesetek megelőzése érdekében arra kérik, hogy a végállomás területén csak a járdákon és a kijelölt gyalogos-átjárókon közlekedjenek, ügyelve az autóbuszforgalomra.