Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Kihaltak a 4-es metró fenti munkaterületei

2011.10.21. 12:56

A 4-es metró projekt műszaki készültsége mára megközelítette a 70%-ot, válaszolta megkeresésünkre a DBR Metró Projektigazgatóság. Az alagútépítés már tavaly befejeződött, ahogy a szerkezetépítés is a budai oldalon, idén ősszel pedig a pesti oldali állomásokban is véget érnek a szerkezetépítés munkák.

A legtöbb állomásban már dolgozik a belső beépítő, zajlik a mozgólépcsők beszállítása és szerelése, a vágányépítés megközelítette a Duna vonalát, de már a rendszerépítő is több helyen hozzáférést kapott.

Több területen befejeződött a kapcsolódó felszínrendezés, döntően már csak az állomások fölött lekerített felszínrészeken vannak hátra ezek a munkák (itt ugyanis az alagútépítés hozzávetőleg kétéves késedelme miatt a ráépülő munkák esetében a leadónyílásokra még szükség van). A felszínek végleges átadása 2012 második, illetve 2013 első felében történhet meg, de ahol lehetséges ott természetesen szűkíti a DBR Metró Projekt Igazgatóság a még meglévő munkaterületeket.

Ezt tapasztalhattuk idén a Bocskai út, a Szent Gellért tér, vagy a Rákóczi tér esetében. A közeljövőben hasonló változások lesznek a Móricz Zsigmond körtéren, illetve a Kálvin téren (a szintén forgalmas Baross téren a felszínrendező vállalkozót még nem választották ki).

A kelenföldi járműtelepet szeretné még az idén átadni a DBR üzemeltetésre, a műszaki készültsége megközelítette a 100%-ot. A teljes vonal egyébként várhatóan 2014 első felében nyílik majd meg az utazóközönség előtt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!