A budapesti szennyvíztisztító miatt is nyomoz az NNI

2011.12.03. 07:52

Hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelt el a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gazdaságvédelmi főosztálya a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep beruházására 2005-ben kötött szerződés ügyében is, olvasható a Magyar Nemzetben.

A lap szombati számában Bartha László szóvivő elmondta: akárcsak az október közepén a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. és a Fővárosi Vízművek Zrt. privatizációs szerződéseinél, a szennyvíztisztítónál is ismeretlen tettes ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak nyomozást. Előbbi két esetben december 17., az uniós támogatású csepeli fejlesztésnél pedig január közepe a nyomozás határideje, ami többször is meghosszabbítható.

A fővárosi önkormányzat nevében Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester még 2005-ben kötött szerződést a francia többségű Csepel 2005 FH Konzorciummal a csepeli szennyvíztisztító több mint 120 milliárd forintba kerülő kivitelezésére, majd négyéves üzemeltetésére. A beruházás 65 százaléka EU-s pénzből valósul meg, azonban közbeszerzési szabálytalanságok miatt 10 milliárd forintot már elvontak - írja a lap.