Tarlós: A Fidesz itt marad a problémával

2011.12.22. 09:35

„Tájékoztatom Miniszter urat, hogy amennyiben Ön a BKV pénzügyi helyzetének stabilizálásáról folytatott egyeztetésre Szatmáry Kristóf államtitkár urat bízza meg, úgy én Vitézy Dávidot, a BKK vezérigazgatóját jelölöm ki. Bízom abban, hogy az előzetes tárgyalások sikeresek lesznek, és a végső döntés meghozatala előtt sikerül Önnel személyesen is egyeztetnem” – írta Tarlós István főpolgármester Matolcsy Györgynek címzett levelében csütörtök reggel. A levél előzménye, hogy Tarlós szerdán szokatlanul éles hangnemben dorongolta le a nemzetgazdasági minisztert.

A főpolgármester a csütörtöki Ma reggel című műsorban elmondta, hogy ő a miniszterelnökkel és a Fidesz felsővezetésével áll politikai szövetségben, nem az apparátus tagja, több százezer ember választotta meg posztjára. Az a dolga, hogy a városért harcoljon, és ha bizonyos ügyekben ütköznie kell politikusokkal, akkor megteszi, akár fideszesekkel is.

„Ha a BKV netán összeomlik, akkor előfordulhat az, hogy Tarlós István többet soha nem lesz majd főpolgármester a következő választáson, de ez a kutyát sem fogja érdekelni – mondta a főpolgármester. – A Fidesz itt marad a problémával, mert arra, hogy ha több százezer ember nem tud eljutni a munkahelyére, és ennek kapcsán napi tizennégymilliárd kiesik a nemzetgazdaságból, nagyon sokan fognak emlékezni.”