Kiemelt beruházás lett a Várbazár

2011.12.23. 20:10

Kiemelt beruházás lett a Várbazár, valamint a budavári királyi kertek rekonstrukciója  olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

A kormányrendelet szerint a beruházások megvalósítása során a külön jogszabályban meghatározott építészeti-műszaki tervpályázati eljárást nem kell lefolytatni.

Egy november 9-i kormányrendelet 2014 márciusára tűzte ki a Várbazár felújítását, a munkálatokról szóló terveket 2011. december 30-ig kell kidolgozni. A tervben a terület teljes felújítása szerepel, csakúgy, mint a királyi kertek rendbehozatala, és a Várbazárnak a budai Várral való összekapcsolása, valamint a Várnegyed és környéke "kritikus" közlekedési viszonyainak rendezése.

A 6,5 milliárd forintos uniós pályázati forrás már rendelkezésre áll, ezt további 2 milliárd forintos – szintén uniós, korábban meghiúsult fejlesztésekből megmaradt pénzekkel egészíti ki a kormány. Az így 8,5 milliárd forint összköltségű beruházás munkálatai 2012 őszén elkezdődhetnek, ha a közbeszerzési pályázatok nem húzódnak el  – emelte ki Zumbok Ferenc miniszteri biztos egy novemberi sajtótájékoztatón.