17 millióért vásárolt be bútorokból a Városháza

2012.01.12. 11:34

Összesen 17 millió 488 ezer 642 forintért vásárolt bútorokat 2011. második felében a Főpolgármesteri Hivatal, derül ki a budapest.hu-n található közérdekű adatokból. Az Üzemeltetési Főosztály kilenc alkalommal kötött szállítási szerződést a Falco Sopron Irodabútor Kft-vel különböző irodabútorok beszerzésére. Legutóbb december 12-én vettek 3 millió 963 ezer 812 forintért irodabútorokat.

A hivatal kommunikációs igazgatósága az Index érdeklődésére közölte: "a 2011. évi beszerzések indoka, hogy a több évtizedes Bürotéka bútor-állomány rendkívüli mértékben elhasználódott, ezeket selejteztük-selejtezzük, pótlásukra szükség van". Hozzátették, hogy ezen túl eleget kell tenni azoknak az igényeknek is, amelyek a szervezeti változásokból, a folyamatos házon belüli költözködésekből, az új szervezeti egységek elhelyezéséből adódnak, és a Budapesti Közlekedési Központ bútorral való ellátása is jelentősen csökkentette a készletet. A kommunikációs igazgatóság szerint a bútorozás változó mértékben szinte minden szervezeti egységet érintett.

Június 30-án 101 143 forintot adtak ki "főnöki forgószék beszerzésre". Megkérdeztük, hová került ez a bútordarab. A kommunikációs igazgatóság tájékoztatása szerint a Jogi, Ügyrendi, Kisebbségvédelmi és Vagyonnyilatkozat Ellenőrző Bizottságnak vásárolták a bizottsági keret terhére, a bizottság kérésére.

A válaszban kitértek arra is, hogy Tarlós István főpolgármester irodájába a hivatalba lépése után a Városháza nem vásárolt új bútorokat, Tarlós jelenleg is az előző főpolgármester, Demszky Gábor bútorait használja.

Az MSZP rendszeresen támadja a kormányt a különféle beszerzések miatt, "pofátlan luxuskiadásokat" emelgetve. Legutóbb egyik parlamenti képviselőjük, Józsa István tett fel a parlamentben körkérdést minden minisztériumnak a bútorbeszerzésekkel kapcsolatban is.