Bolla Tibor lehet a BKV ideiglenes vezetője

2012.02.13. 08:57

Várhatóan Bolla Tibort, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettesét bízza meg Tarlós István főpolgármester ideiglenesen a tömegközlekedési társaság vezérigazgatói feladataival. Tarlós az m1 Ma reggel című műsorában hétfőn konkrét nevet nem említett ugyan, de úgy fogalmazott: „nem teljesen bizonyos, de valószínűleg azt az egy személyt fogom megbízni az új vezető kinevezéséig, akit a BKV régi vezetői közül vizsgált az ügyészség, és felmentette”.

Bolla Tibor neve is felmerült korábban Horváth Éva, Hagyó Miklós volt szóvivője foglalkoztatásával kapcsolatban. A BKV néhány hete azonban azt közölte, hogy a társaság egyetlen jelenlegi vezetője vagy dolgozója sem érintett a Hagyó-ügyben, így a gazdasági vezérigazgató-helyettes sem.

Várszegi Gyula, a BKV korábbi vezérigazgatója pénteken kínálta fel lemondását Tarlós Istvánnak, amit a főpolgármester elfogadott. A lemondás okait nem részletezték, de a döntés összefüggésben állhat azzal, hogy - mint arról a mainap.hu beszámolt - prémiumot és jutalmat is kaptak a BKV vezetői, és a decemberben elvont üzemanyagkártyáikat is visszakapták a vállalat cégautót használó menedzserei.