A Századvég dolgozik a BKV-koncepción

2012.02.16. 09:13

Információink szerint a Századvég Gazdaságkutató Zrt. készíti el a BKK-val közösen a jövő héten a kormány, majd az IMF elé kerülő távlati BKV-s finanszírozási koncepciót, amit a gazdasági minisztérium annyira hiányolt eddig. A cégnek nincs sok BKV-s tapasztalata, inkább politikai biztosítéknak számít.

Értesülésünk szerint gazdaságkutató cég nem kap pénzt a segítségért. Úgy tudjuk, hogy Századvég alkalmazása nem véletlen, egyes politikai körök abban látják a garanciáját a megfelelő finanszírozási koncepciónak, ha nemcsak a főváros cég készíti el azt, hanem bedolgozik egy kormányhoz közel álló társaság is. A zrt-nek eddig nem sok tapasztalata volt a BKV-val és tömegközlekedéssel kapcsolatban, a koncepció elkészítésére pedig szűkre szabott a határidő.

Mint arról beszámoltunk, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég Alapítvány nagyon friss kinevezésű elnökhelyettese és felesége, a fővárosi önkormányzat egyik fidelitasos képviselőnője is tagja volt annak a titokzatos tárgyalócsoportnak, amely Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó és Rogán Antal polgármester vezetésével nemrég Abu-Dzabiban járt. Rogán Abu-Dzabiból üzente a BKV ügyében többek között azt, hogy a BKK-t meg kellene szüntetni.

Tarlós István a készülő koncepcióról annyit mondott ma a Népszabadságnak adott interjújában, hogy a szakértők most dolgoznak az előterjesztésen, várhatóan hétfőre lesznek készen. Hozzátette azonban, hogy nehéz lesz újat mondaniuk, hiszen az elmúlt évben 26 különféle megoldási ötlettel állt elő a főváros, ezenfelül letett az asztalra egy komplett átalakítási tervet is.