no

Áprilisban megnyithat a Zöld Pardon

2012.03.12. 16:25

A ZP-t működtető vállalkozás építési engedélykérelmet adott be a XI. kerületi önkormányzathoz, a tavaly ősszel bezárt újbudai szórakozóhely egy híddal délebbre, a Rákóczi híd budai hídfőjéhez költözik.

Már meghirdette az első koncertjét, és az építési munkákat is megkezdte új helyén, a Rákóczi híd budai hídfőjénél a tavaly bezárt Zöld Pardon. A szórakozóhely a honlapján április közepére ígéri első programját, holott csak a napokban adta be építési engedélykérelmét az önkormányzathoz.

Horti István jegyző lapunknak elmondta, hogy a ZP-t korábban is működtető cég 180 napra kért hatósági hozzájárulást a hely megnyitásához. Hozzátette, hogy pontos tervrajzokat még nem mutatott be a cég, de azt ígérte, hogy könnyen eltávolítható ideiglenes konténerekkel és színpaddal oldja meg a koncerthely kiépítését.

A jegyző szerint ha meg is adják az engedélyt, a kerületnek ebből bevétele nem származik, hiszen a Rákóczi híd hídfője melletti rész a Kopaszi gát területének egy részével együtt egy portugál cég fennhatósága alá tartozik.

A kerületi rendezési terv alapján az új helyszín is ugyanabba a besorolásba tartozik, mint a korábbi, de a jegyző szerint ennek ellenére az ideiglenes felépítményekre kiadható az engedély.

Budapest, 2011. október 3. Ipari alpinisták dolgoznak a Petőfi híd budai hídfőjénél található Zöld Pardon egyik bejáratának bontásán.
Budapest, 2011. október 3. Ipari alpinisták dolgoznak a Petőfi híd budai hídfőjénél található Zöld Pardon egyik bejáratának bontásán.
Fotó: Kallos Bea

A cégnek még rendezvénytartási engedélyt is kell kérnie, amihez a rendőrséget és a katasztrófavédelmet is be kell vonni.

Horti elmondta még, hogy mivel az önkormányzatnak közös cége van a terület tulajdonosával, kérni fogja a kormányhivatalt, hogy a hatósági engedély kiadására jelöljön ki más önkormányzatot. Horti szerint az engedély a meghirdetett időpontig így is meg lehet.